söndag 8 augusti 2010

Långprommis

Idag vaknades det till solsken! Det blåste dock en del, och vårat kära hotell hade inte satt ut solstolarna på stranden. Vi hade läst om en mycket vacker och öde strand längst norrut på ön. I egenskap av mattematiskt geni räknade jag snabbt ut att eftersom Boracay är 7 km totalt, och vi bor på ungefär 2/3 av öns totala längd enligt kartan så kan det inte vara mer än en liten snabb prommis till stranden "Puka".

Jag och milfen började gå, vi gick förbi något som vi ska prova någon dag, nämligen att man kan hyra mad-max-bilar och köra runt i. Vi gick lite längre, hittade flera mad-max-firmor. Vi gick längre, och hittade några roliga backar, mest uppförbackar. Vi gick längre och hittade massa roliga hus, eller kanske hyddor är ett bättre ord, där det bodde fåglar, hundar, grisar och massa andra underliga djur. Helt plötsligt var vi ganska annorlunda, små barn passerade oss och sa "hello" och fnittrade hysteriskt när vi svarade.

Vi gick och gick, det blev inte en lite "prommis" det blev en riktig hajk. Vi gick dessutom fel en gång och var nära att hamna i turistfällan nummero uno; Bat cave. Överallt i alla guider står det att man INTE ska gå dit, det är livsfarligt och inget att se. Vi lyckades trots intensiva övertalningsförsök från det lokala guidefackförbundet undvika besöket där och lyckades till slut ta oss till Puka.

Puka är en mycket vacker strand, väldigt öde och väldigt ren. Det fanns de vanliga souvenirförsäljarna, här specialicerade på de snäckor man kan hitta här. Vill ni köpa snäckor, åk till Puka, här finns det gott om dem. Här fans även en riktigt bra resturang, billigt och riktigt god mat. Jag och milfen köpte nudlar med fläsk, räkor och grönsaker. Tog varsin öl till det, summa 30 kronor. För att citera milfen "Till och med morötterna är ju goda".

Nog med motion för idag, så vi tog en moppe-taxi hem. Lite bad och läste klart boken "En nästan vanlig man", har ni inte läst den, gör det, bästa boken jag läst på flera år, inte en lugn stund. Vi var både lite underliga i magen, tror inte det var lunchen, utan en något suspekt Mango daquire vi tog på eftermiddagen. Vi fiffade oss och promenerade ner till byn, ingen av oss var hungriga, utan kände oss lite konstiga i magen. Vi insåg dock att vi behövde lite mat, så vi åt en lite grekisk tunnbrörulle med ett glas vin, det är lyx med vin här. Vi gick till affären och bunkrade lite och åkte sedan hem och sitter här nu i sköna luftkonditionerade hotellrummet och ska kolla lite TV och bara slappa.

I morgon ska det enligt den något tvivelaktiga vädetjänsten bli sol, så då ska det bronsas hela dagen. Vi har dessutom sagt till hotellet att vi stannar här resten av tiden, det är verkligen ett superhotell. Bra pris, jättebra personal, rena fräscha rum och dom har en POOL!

1 kommentar: