fredag 13 augusti 2010

Åka båt

Häromdagen träffade vi Jon-Jon, han jobbar på en resturang på en annan strand. Han råkade nämna i förbifarten att han kunde fixa en båtresa. Sagt och gjort, och nu är jag helt oironiskt stolt, så gick milfen upp tidigt i morse. Hon ringde Jon-Jon som kom till hotellet, och 40 minuter senare så träffades vi vid hans båt. Jag levde i tron att det var han som skulle köra, men det var tre personer till, summa alltså 4 personer som skulle ratta oss runt på havet. Dyrt blev det tyvärr, 240 kronor för hela kalaset, 4 personer och en båt.

Hur som, vi ankarde upp efter en stund och snorklade. 100-tals fiskar, som att simma i att akvarium. Vi hade bröd i händerna och fiskarna käkade för fulla muggar. Båtarna är lite speciella här, skulle välta direkt utan sina sidostöd. Sedan puffade vi vidare till Puka och åt lunch på stranden, heta jätteräkor.

Vi badade lite, lite längre än planerat eftersom motorn på båten bråkade lite. Sedan åkte vi hem igen och tog någon timme vid stranden. Vi hittade Hugo, en eremitkräfta, som faktiskt visade sig vara "söt" och milfen hade honom i händerna, vilket imponerade eftersom Hugo var väldigt lik en spindel när han försökte ta sig därifrån. Det var lite kul att se Hugo när han drog, väldigt målmedveten, och sedan gick milfen och hämtade honom igen. Han blev lite sur till slut, men vi är kompisar nu igen.

Nu är vi fiffade och ska försöka hitta en spansk resturang och är lite tapas, mycket mysigt. Blir nog en lugn kväll efter det, kanske till och med en film har milfen indikerat.

Inga kommentarer: