söndag 30 januari 2011

Gnäll inte på ditt jobb

Varje dag så ramlar det ner ungefär 1000 löv här på uteserveringen, ge och ta några 100. Dom är irriterande dom där löven, så hotellet har anställt en kille vars enda uppgift 7 dagar i veckan är att ta upp dom där löven. Han står på lur och väntar på att dom små jävlarna ska ramla ner och då är han snabbt där och plockar upp dem. När det kommer en vindby har han fullt upp, då blir det snabbt hektiskt i hans tillvaro.

Det blåste precis till, samtidigt kom kvaekfågeln flygande och bidrog ytterligare till den kaotiska situationen. De flesta löven är nu uppsamlade och förpassade till lövhimlen, han gör ett bra jobb, även om det inte verkar så stimulerande. Kvaekfågeln sitter däruppe någonstans, den är tyst och verkar vänta på något, oklart vad.

Det finns en person som har ett ännu mindre stimulerande jobb än lövsamlarhasse, han är ansvarig för bommen vid infarten till hotellet. Han försöker få alla som kör in att skriva på en lista han har. Detta tycker folk är larvigt och irriterande, dom flesta säger åt honom att dom inte vill skriva på hans lista, att han är larvig. Jag lider med honom, det är ledsamt att se folk förringa hans arbete, det är hans enda syssla, att stå där och kräva att folk skriver på hans lista innan han öppnar bommen. Om jag körde in med bil här skulle jag gladerligen skriva på hans lista, jag skulle nog berömma hans arbete också, tillochmed ge honom en liten slant i dricks. Det gjorde man ju i Sverige också, en liten grindslant. Emil tjänade ju massa pengar till sockerdricka på det sättet, det kunde man väll göra här också?

Inga kommentarer: