Klockan är ungefär 14:30 och min kollega häller med darrande händer upp ett glas Amarone. För er som inte vet så är Amarone, enligt mig, vinernas Ferarri. Jag har precis provsmakat, och det var lika gott som sist när jag drack det på kasinot i Sundsvall.
Ikväll bär det av ut på stora staden tillsammans med arbetskamraterna. Enda ångesten är att det finns en Kareokemaskin på stället vi ska, och om jag får i mig tillräckligt under västen (Vilket alltid händer) så blir risken stor att jag hamnar på fel sida micken, gärna med någon gammal Sex Pistolslåt i bakgrunden. Tro mig, det är inget som man vill uppleva.
Nu ska jag gå och visa min snåla arbetskamrat hur man häller upp ett REJÄLT glas vin, inte ett sånt där vinsnobbprovarglas som hinner dunsta på vägen till munnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tack Cata, för att du höll dig borta från mikrofonen!
Men va'f. Man ska väl inte sörpla i sig Amaroneviner eller något gott Ripasso heller. Sörpla kan man göra med dunkvin eller järntrappa(=dåligt hemkört som smakar jäst)
Skicka en kommentar