För några veckor sedan sa milfen "Kan vi inte torka eget kött", och skickade en länk till några galningar på Flashback. Sagt och gjort, vi började med en rostasfilé och två ankbröst. Dessa torrmarinerades i kylskåp i några dagar i salt, saltpeter, peppar och lite andra kryddor. Samtidigt bygde Cata den torkbur ni ser på bilden nedan, inga insekter ska få kalasa på dessa delikatesser.
Vår bod har perfekt klimat för köttorkning, kallt och bra ventilation. Jag har varit ute och klämt lite för att känna att det luktar bra och idag var det dags för provsmakning. Smakar fantastiskt, speciellt ankbröstet. Nästa utmaning blir att göra en parmaskinka, tar lite längre tid. Rostafilén som liknar Breosola i smaken tog ungefär 2,5 veckor, ankbröstet lika länge.
Lägger ut recept för de som är intresserade på matbloggen inom de närmsta dagarna.
Ankbröst i torkburen
Se på de vackra snittytorna...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar