lördag 14 februari 2009

Lite klarifierande


Jag har tydligen trampat på en öm tå, och även om jag normalt väljer att inte kommentera kommentarer såsom ovan, framförallt för att jag ju bör vårda de få besökare som jag har, så ska jag idag göra ett litet undantag.

Jag kan inte se att jag på något sätt i det tidigare inlägget en insinuerat att Jesus skulle ha något med jordens skapelse att göra, det som åsyftades var att enligt bibeln så är jorden betydligt yngre än den tidsera då dinosaurierna lubbade omkring här på vår planet. Det var en lite annan vinkling än den jag läste häromdagen i expressen angående att 6 av 10 amerikaner förnekar evolutionsteorin.

Om man nu antar att det är sant som står i bibeln, att när gud hade byggt klart jorden så skapade han ju Adam till sin avbild (ge och ta några dagar). Följer man släktträdet i bibeln bakåt i tiden så torde detta vara för ungefär 6000 år sedan, och mig veterligen - om inte Jurassic park är en dokumentär - så fanns det inga dinosaurier då. Dinosaurierna hade ju sitt party för ungefär 3 miljarder år sedan.

Så, hoppas jag bringat klarhet i min otydligt skrivna text nedan, det var alltså två helt separata påståenden som jag försökte kåsera runt.
1. Alla hästarna är inte riktigt hemma om man tror att någon kan gå på vatten.
2. Man kanske ska fundera på om man är vassaste kniven i lådan om man tror att jorden är ungefär 6000 år gamal.

Religon är något man använder för att förklara saker man inte förstår, följdaktligen, ju mer religös man är desto mindre förstår man.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Då förstår jag precis vad du menar.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.